Champagne Pascal Mazet
Při návštěvě Champagne jsem dostal doporučení na malého bio vinaře Pascala Mazeta. Tento úctyhodný pan vinař mě učaroval svojí jedinečnou skromností a vynikajícími víny. Jeho produkce je velmi malá, činí pouhých 15000 lahví ročně a všechny jsou v bio kvalitě. Neváhal jsem a zařadil ho do našeho portfolia.
Pascal Mazet se nachází v srdci malé vesničky Montagne de Reims. Dochází zde k produkci špičkového organického šampaňského.Od doby, kdy převzal svou firmu se svou ženou, tak vždy věnoval velkou pozornost tomu, jak pracovat s vinnou révou pro sklizeň kvalitního hrozna. V roce 2009 se rozhodl pro ekologickou certifikaci, protože tato metoda nejlépe odpovídala jeho představě. 2 ha vinic na Montagne de Reims v Chigny-les-Roses, Ludes a Ambonnay jsou klasifikovány jako Premier Cru a Grand Cru vinice. Klasickou odrůdovost (Pinot Meunier, Chardonnay a Pinot Noir) doplňuje něco vzácného v Champagne, Pinot Blanc. Tato vinice více než 50 let.Zajímavostí je, že Pascal vyrábí své víno tak, že vínozraje ve starých dubových sudech. Může tak získat velmi pravidelnou kvalitu a zachovat osobitost oceněnou milovníky kvalitního šampaňského.Zajímavostí je, že Pascal vyrábí své víno tak, že vínozraje ve starých dubových sudech. Může tak získat velmi pravidelnou kvalitu a zachovat osobitost oceněnou milovníky kvalitního šampaňského.