Pinot Noir
Tato těžko uchopitelná, velmi citlivá réva zraje poměrně brzy. V horkých oblastech ovšem dozrává příliš rychle, a ztrácí tak řadu fascinujících chuťových komponentů. Nejlépe se jí daří v Côte dˇOr v Burgundsku, kde se v terriouru projevují nejjemnější rozdíly, podaří-li se vybrat správné klony spolu s pěstitelskými a zpracovatelskými technikami.
Kouzlo nejlahodnějších burgundských červených vín je tak obrovské, že se je stále někdo snaží napodobit. Zatím se to však podařilo jedině na Novém Zélandu, v Oregonu a v nejchladnějších regionech Kalifornie a Austrálie. U tichých vín se jen zřídkakdy sceluje s jinými odrůdami, v šampaňském je však spolu se Chardonnay a Pinotem Meunier součástí standardního receptu.
Váš výběr vín
Upřesněte výpis například výběrem kategorie, odrůdy vína nebo podle země.